TESZT: SeaSucker Mini-Bomber kerékpártartó

TESZT: SeaSucker Mini-Bomber kerékpártartó

Mondjon, amit akar, de van valami vonzó az autó tetején hordott kerékpárokban. Másrészt a tetőcsomagtartónak nem kell mindig megfelelnie nekünk. Főleg, ha bosszantó sípoló hangokról vagy megnövekedett fogyasztásról van szó. Ez is elegendő indok lehet arra, hogy valaki más alternatívát válasszon. Szóval, mit tegyünk ellene? És persze vannak közöttünk olyanok is, akiknek a kerékpárszállítás miatt nem kellően előnyös befektetés a vonógép felszerelése. A floridai SeaSucker előállt a válasszal, legújabb megoldásuk, a Mini-Bomber gyakorlatilag a test bármely pontjára felszerelhető a nem mindennapi vákuumos tapadókorongok segítségével.

Igen, nem tévedünk. Valójában a tapadókorongokról van szó. A cég ezzel az ötlettel indult először a hajóépítő iparban, ahol az “ipari minőségű” vákuumtechnológia alkalmazása lehetővé tette, hogy a hajó falaira a hordozható székektől az üléseken át a különféle búvárfelszerelésekig mindent rögzítsenek. Az autószállítók szegmensében is a technológia felhasználásával történő későbbi terjeszkedés jelentős szkepticizmust hozott azzal kapcsolatban, hogy a tapadókorongok valóban elég megbízhatóak-e ahhoz, hogy a kerékpárokat az autó tetején tartsák. Ezért, hogy véget vessünk minden aggodalomnak, úgy döntöttünk, hogy a NASCAR sorozatú speciálishoz rögzítünk egy pár kerékpárt, és 230 km/órás sebességgel körbehajtjuk az oválist.

Nyilvánvaló, hogy ez minket is meggyőzött. A Mini-Bomber első ránézésre érdekes megoldásnak tűnt, hiszen olyan hordozóra volt szükségünk, amihez nem kell vonószerkezet, és amely a karbon vázakon karcolások nélkül tartja biztonságban a bringákat. A név szokás szerint a legendás B – 2 bombázóról kölcsönözte a nevet (ha ez nem igaz, akkor könnyen lehet, hogy ez a hivatalos verzió), ugyanis a hordozó tartókonzolja eléggé emlékeztet a szárnyak formájára. A konzolra 4 db 15 cm átmérőjű tapadókorong van felszerelve, egyenként 95 kg szakítószilárdsággal! Mind a 4 tapadókorong “kiszivattyúzása” és az azt követő szívóellenállási erőpróba után biztosak voltunk abban, hogy a hordozó nem fog kiszedni semmit az autóból, hacsak nem engedik ki vagy teljesen elveszik egyszerre mind a 4 tapadókorongot. A tartókonzol tetején 3 pár rögzítőfurat van készen a villatartókhoz.

A csomag 2 db ilyen tartót tartalmaz a villa tartásához, ami azt jelenti, hogy le kell venni az első kerekeket, de lehetővé teszi a gyorskioldó karok reteszelését és a kerékpárok ellopásának megakadályozását is. A villatartók a klasszikus gyorskioldó karokhoz hasonlóan állíthatók, pl. egyik oldalán csavarral, másik oldalán karral. Nem okozott gondot több fajta villa rögzítése, ha pedig mountain bike-otok van, akkor valószínűleg 15 vagy 20 mm-es fix tengelytartóra lesz szükség. A Seasucker azt is lehetővé teszi, hogy ezt a lehetőséget válassza, ha szükséges a rendelési folyamat során.

Mindegyik hátsó kerék egy azonos méretű tapadókoronggal van rögzítve a karosszéria felületéhez, tépőzáras szalaggal. Bár a tesztek során a 4 cm széles hevederekkel a legkisebb problémánk sem volt, a Seasucker lehetőséget kínál egy szebb, reteszelő hevederrendszerrel ellátott konzol vásárlására. Ezek egy kicsit vékonyabbak is, amit a vastagabb hátsó kerekek tulajdonosai értékelni fognak. A tapadókorongok hasonlóak az elülső “szárnyhoz” 95 kg-ig ellenállnak a feszültségnek! Így nem számít, melyik zárolási lehetőséget választja, a hátsó kereke ott marad, ahol hagyta.

Egy egyszerű vonóhorogtartó beépítési rendszerhez képest a Mini-Bomber szinte ugyanaz. Bár a Bombernél meg kell emlékezni néhány dologról, ami az elején nem egészen nyilvánvaló. Az a tény, hogy a tapadókorongok felszereléséhez és működőképességéhez tiszta és sima felület szükséges, mindenki számára világos lesz. Amit azonban az elején nem gondoltunk volna, hogy az igazán tartós szívás eléréséhez a tapadókorong minden egyes használata előtt nedvesíteni kell. Ideális esetben nedves ruhával vagy vízpermettel. A tapadókorongban lévő vízmolekulák segítenek tartósabb vákuumot létrehozni, és kerékpárjai a tetőn maradnak. Van az is, hogy milyen sorrendben kell szivattyúzni az egyes tapadókorongokat. A tapadókorongok szivattyúzása után érdemes visszatérni hozzájuk és ellenőrizni a miniszivattyúkat. Csak 30 másodperc kell pluszba, de meglepődtünk, amikor 1-2 szivattyúlöket maradt a tapadókorongban, amit egyébként észre sem vettünk volna. Ami pedig a kerékpárjainkat illeti, mindenképpen óvatosak akarunk lenni.

A hordozó szétszerelésekor a tapadókorongokban lévő vákuumvezérlő rendszer ugyanolyan intuitívnak bizonyul, mint az elején “szivattyúzáskor”. A tapadókorongokban lévő vákuumot a tapadókorong szélének óvatos felfelé emelésével szabadítja fel, és lehetővé teszi a hordozó azonnali kioldását. Észrevettük azt is, hogy a még ki nem engedett tapadókorongokban akkora a vákuum ereje, hogy a kiengedett tapadókorong nyomásuk hatására mintha visszajött volna az autó felületére. Ami végül elég mulatságosan bejött nekünk, találgatva, melyik tapadókorong akadályozza meg a hordozó teljes kioldását az autó felületéről. Tehát ezt a tényt mi is pozitívan értékeljük – nem veszíti el a Mini Bombert az autóból. És természetesen ugyanez vonatkozik a kerékpárokra is. Maradjunk annyiban, hogy az a néhány plusz másodperc a hordozó szétszedésekor megadta nekünk azt a plusz érzést a termék megbízhatóságáról.

Következtetés

Élvezzük a Mini-Bomberrel töltött időt, és ez a rendszer valóban kiváló kerékpárszállítási módnak bizonyult, függetlenül attól, hogy járművében van integrált vonószerkezet, vagy sem. Szeretjük, hogy a tartó kevesebb, mint 1 perc alatt felszerelhető, nem hagy nyomot a karosszérián, és nem kell módosítani az autókon. A híradóban kölcsönkértünk egymástól egy hordozót, és egyikünk sem foglalkozott az átmeneti tárolás kérdésével – a Mini-Bomber elég kompakt ahhoz, hogy használaton kívül még a legkisebb autó csomagtartójában is elférjen. A mai napig nem láttunk erősebb kerékpártartót, és a SeaSucker ezzel a rendszerrel nagyon magasra tette a lécet.

A Seasucker Mini-Bombert e-shopunkban ezen a linken vásárolhatja meg

Ezt a cikket az eredeti verzióból töltötték le és fordították le, amely itt található

Hozzászólások lezárva.